Paide turg valmib sügiseks

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kuigi esialgu Paide turukioskite hanke võitnud ehitaja loobus ja välja tuli kuulutada uus hange, võib turg valmida juba augusti lõpus või septembri alguses.

Sihtasutuse Paide Haldus projektijuht Janno Lehemets täpsustas, et võrreldes eelmisel sügisel Järvamaa messil tutvustatud eskiisiga on turu pindala küll umbes 50 ruutmeetri võrra väiksem, kuid kioskite arv ja kauplemispindade suurus on jäänud samaks. Sügiseks peaks paika saama kuus avatud varjualust ja neli kioskit, kus ilmatingimused ega aastaaeg kauplemist ei sega. «Need on sellised kinnised kioskid, kus saab uksest sisse-välja käia,» täpsustas Lehemets. Tema teada on kioskite ja varjualuste ehitamine graafikus ning turg valmib hiljemalt septembri keskpaigaks.

Turu valmimise järel võtab müügiplatside haldamise Paide kultuurikeskuselt üle SA Paide Haldus. Praegu koostavad nad kauplemistingimusi ja kauplemiseeskirja, mis uue turu valmides jõustuvad. Lehemets on kindel, et nii kaob ka olukord, kus osa varjualustest on tühjad, kuid parkimisplatsidel käib aktiivne müük autodest. «Meil pole praegu pakkuda kauplejatele häid tingimusi ja seetõttu ei saa neilt ka midagi nõuda,» selgitas Lehemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles