Teabetulv tõi taludesse rekordarvu külastusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Üleeile hommikul kõlas Türi vallas Takkasaare talu õuel tummise karjasepasuna jõuline jõrin, millega maaeluminister Urmas Kruuse kuulutas üleeestilise avatud talude päeva avatuks. Järvamaa talud tõdesid eelmise aastaga võrreldes enneolematut huvi.

Järvamaal oli inimestele avatud kaheksa talu ja farmi, kus jälgida sai nii puuvilja-, marja- kui ka köögiviljakasvatajate tegevust, külastada nii suuri kui ka väikesi looma- ja teraviljakasvatajaid ning aiandeid, aru pärida nüüdisaegse piimandustehnoloogia kohta ja nautida niisama ilusat loodust, kaunist käsitööd ja maitsvaid roogasid.

Eesti suurima piimafarmi Väätsa Agro juht Margus Muld sõnas, et sai pühapäeval kinnitust sellele, et inimeste huvi piimanduse ja tänapäevase tehnoloogia vastu on tõepoolest olemas. «Tegelesime inimestega kümnest hommikul õhtuni välja, käed-jalad olid tööd täis ja võib julgelt öelda, et meie juures käis päeva jooksul umbes 550 inimest,» ütles Muld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles