Koostööjuhi kasuks rääkis põhjalik eeltöö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järva maavalitsuse koosseisus alustab 27. juulil tööd koostööjuht, kelleks osutus seni Tartumaal eraettevõtluses tegutsenud Sven Tobreluts (28). Maakondlik koostööjuht peaks hakkama tegelema omavalitsuste ühinemisega. Varem sellist ametikohta maavalitsuses polnud.

Järva maavanem Alo Aasma selgitas, et lõpuks jäi sõelale kaks väga tugevat kandidaati, kuid Tartu ülikoolis riigiteadusi õppinud Tobrelutsu kasuks rääkis vestlusvooru ajaks tehtud põhjalik eeltöö. «Ta oli olnud väga põhjalik, uurinud Läti ja Soome kogemusi ja ka Järvamaa tausta,» tõi Aasma näite. Ta avaldas lootust, et väljastpoolt tulnud inimesena suudab Tobreluts anda objektiivse pildi, millised võiksid uued omavalitsused maakonnas olla. «Ehk oleme meie siin liigselt küünarnukitundes kinni,» pakkus Aasma vähese liitumishuvi põhjuseks.

Vastne koostööjuht Sven Tobreluts ütles, et valitsuse soovitud haldusreform tuleb ellu viia targalt ja rahulikult. «Inimeste elu peab liitumise järel paremaks minema, elanikele tuleb pakkuda ka neid teenuseid, mis seni väikevaldades kättesaamatuks on jäänud,» sõnas ta. Samuti peab Tobreluts oluliseks, et valdade liitumine lähtuks tegelikest tõmbekeskustest. Jälgida tuleb, kus mingi asula elanikud tegelikult oma teenuseid tarbivad,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles