Nädala ilmaennustus: päike näitab end veidi rohkem

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jahedapoolsed muutlikud ilmad jätkuvad, kuid lähemal nädalal on lõunas tugevneva kõrgrõhuala tõttu Lõuna-Eestis oodata senisest mõnevõrra kuivemat ja päikesepaistelisemat ilma, kirjutab Järva Teataja ilmaennustaja Marko Kaasik.

Kolmapäeval liigub läänest üle Eesti madalrõhulohk. Madalrõhkkonna kese on Skandinaavia läänerannikul. Ilm on hommikul peamiselt pilves, päeva jooksul järk-järgult selgineb. Peamiselt Põhja-Eestis võib sadada hoovihma. Edela- ja läänetuuled on küllaltki tugevad. Sooja on öösel 11–14 ja päeval 15–19 kraadi. Neljapäeval tugevneb Ukraina kohal asuva kõrgrõhuala mõju. Tuul nõrgeneb ja pöördub lõunakaartesse. Ilm on Kagu-Eestis vahelduva pilvisusega, põhja ja lääne pool peamiselt pilves. Sooja on öösel 9–13 ja päeval 17–21, Kagu-Eestis kuni 23 kraadi.

Reedel liigub uus madalrõhkkond Skandinaaviast läänemerele, meie ilma kujundab selle idaserv. Öösel ja hommikul ootame valdavalt pilves ilma, päeva jooksul taevas selgineb. Peamiselt Lääne-Eestis on oodata hoovihma. Tuul tugevneb, puhudes edelast ja läänest, sooja öösel 9–13 ja päeval 16–21 kraadi. Laupäeval ja pühapäeval laieneb Lääne-Euroopas valitseva kõrgrõhuala idaserv Baltimaadeni. Ootame vahelduva pilvisusega ilma, puhub nõrk läänekaarte tuul ja peamiselt Põhja-Eestis võib veidi vihma sadada. Sooja tuleb öösiti 8–13 ja päeval 16–21, Kagu-Eestis kuni 23 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles