Ministri karjasepasun kuulutas avatud talude päeva alanuks

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva hommikul veidi pärast kella 10 võis Türi vallas Takkasaare talu õuel näha vaatepilti karjasepasunat puhuvast maaeluministrist Urmas Kruusest. Just sel kombel kuulutati avatuks üle-eestiline avatud talude päev.

„Läheme vaatame nüüd kasvuhoonet ka,” kutsub üks ema oma väikest tütart. „Ma ei taha! Ma ei pea minema kui ma ei taha,” protesteerib too vastu. „Aga mina tahan,” ei anna ema  järele ja mõlemad liiguvad Takkasaare talu triiphoone poole, kannatlik isa neile omakorda järgnemas.

Talu lehmalaudas on olukord pigem vastupidi – vanemad on need, keda sõnniku- ja silolõhn ukselt esmalt tagasi ehmatab. Lapsed seevastu on õhinas, sest lehmale saab pai teha ja oma käega heina ulatada. Üks keda laudalõhnad ei peleta, on Monika Jürma, kelle jaoks seesama lõhn toob meelde lapsepõlve. „Ma tõmbasin kohe uksel kopsud õhku täis,” ütleb Jürma naljatades. „Ema töötas mul karjalaudas ja käisin ise ka tal abiks,lehmalüps  ja sööda ette andmine on mulle lapsepõlvest tuttav, mis siin ikka nina kirtsutada. Õnneks on ka mu lapselapsed ikka sellised, kes teavad, milline lehm välja näeb ja kust piim tuleb,” rääkis Jürma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles