Elu Eestis Ameerikas elavate järvalaste silme läbi

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklasega abielus olev Raili Robbie ei oskagi vastata, kus on nende pere kodu, kuid Eestisse tulles kipub juba lennukis esimest korda eesti keelt kuuldes nutt peale.
Ameeriklasega abielus olev Raili Robbie ei oskagi vastata, kus on nende pere kodu, kuid Eestisse tulles kipub juba lennukis esimest korda eesti keelt kuuldes nutt peale. Foto: Erakogu

Pea 20 aastat tagasi armastuse tõttu Ameerikasse läinud järvalased Raili Robbie ja Anu Roosaare Barger igatsevad siiani taga siinset talvekülma, isegi Eesti väiksus ja mornid näod tänavapildis on talutavad, siinse toidu headusest rääkimata.

Tutvumine ameeriklasest abikaasaga

Raili: Kohtusin oma abikaasaga 1994. aastal Paides, mil ta tuli Ameerikast Nashville`ist Tennessee osariigist siinsesse Järvamaa kristlikusse keskusesse evangeelset misjonitööd tegema. Olin tol ajal koguduses aktiivne liige ja talle tõlgiks. Me armusime ja abiellusime aasta hiljem Nashville`is. Tänavu 22. juulil tähistame oma 20. pulmaaastapäeva. Meil on peres kaks poega, 17aastane Aaron ja seitsmeaastane Ryan. Mõlemad on Eestis sündinud ja peavad ennast eestlasteks. Vanem räägib eesti keelt päris hästi, noorem poeg natuke vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles