Imavere noored tutvustavad välismaalastele talgukultuuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeme ära talgud 2015
Teeme ära talgud 2015 Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

8. augustil kogunevad Imavere rahvamajas ja noortekeskuses vabatahtlike laagrisse taaskord noored siit ja sealtpoolt piiri, et lüüa üheskoos kaasa talgutöödes ja tutvuda ümbruskonna  vabatahtlike tööga.

„Eelmisel aastal piirdus laagriliste tegevus üksnes Imavere vallaga, tehti koolis värvimistöid. Sel aastal viime noored kaugemale, näiteks Järva-Jaani ja Raukla külla,“ ütles Imavere valla noorsootöö spetsialist Maarja Okas. Kuna Eestis on talgutöö väga populaarne, siis on Okase sõnul külaliste jaoks mujalt maadest esiplaanil talgutöö traditsiooni tutvustamine. 

„Laager kujutab endast eeskätt oma vaba tahte panustamist, saamata otsest kasu,“  selgitas Okas. Sel aastal on laagri eesmärk ühendada erinevaid vabatahtlikke  gruppe, kellelt seejuures ka õppida oleks. Näiteks viiakse omavahel kokku Imavere vabatahtlike komanda ja suundutakse Järva-Jaani vabatahtlike tuletõrjeõppele.

Copy
Tagasi üles