Koerus asuv tehas sai suure asjaga hakkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konesko Koeru tehas hakkab valmistama konteinerkraanade ajusid ehk e-roome, millest esimene valmis juba reedel ja saadetakse järgmisel nädalal Aafrikasse.

Esimene e-room sai suure tähelepanu osaliseks, talle olid külge riputatud lausa õhupallid.  «Täna (reedel – toim) on meil pidupäev, oleme suure asjaga hakkama saanud. Esimene e-room on valmis, järge ootavad sellest projektist veel neli, kuid tööd on ees juba kaheks aastaks,» täpsustas tehase juht Kristel Sass.

Elektritehase tootmisjuht Indrek Vassar lisas, et tegu on sadamates asuvate suurte ratastel liikuvate konteinerkraanade juhtimispuldiga, mida kutsutakse e-roomideks.  «Me valmistame Koerus neile konteinerkraanadele nii-öelda ajusid, mis panevad suured kraanad sadamas liigutama, toimetama, konteinereid tõstma, sõitma ühest kohast teise, ühesõnaga tegema, mida vaja,» selgitas ta. «Esimesed e-roomid lähevad Aafrikasse Togo riiki,» lisas Vassar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles