Muhedat muuseumirajajat jääb meenutama pink

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Üleeile avati Imaveres Eesti piimandusmuuseumis pidulikult mälestuspink, mis jääb meenutama ja austama mahlaka huumori ja raudse käega muuseumirajajat Toivo Pedakut.

1976. aastal laiutas praeguse muuseumimaja asemel mahajäetud hoone. «Toivo Pedak oli inimene, kes hakkas muuseumi loomise nimel süsteemselt tegutsema, muuseum on tema teene ja tema näo järgi tehtud,» ütles Eesti piimandusmuuseumi direktor Ants Välimäe.  Veel 2008. aastal oli Pedak nõu ja jõuga muuseumile abiks.

Välimäe ütlust mööda oli Pedak karmi käega mees, kes üheksa korda mõõtis, et siis üks kord lõigata. Samal ajal ei jäänud tal puudu ehedast ja mahlakast huumorist, elurõõmsast suhtumisest, uudishimust ja vajadusest ajaga kaasas käia, nii et näiteks fotograafiahuvilisena olid tema arvutis alati kõige moodsamad programmid, millega oma pilte hiljem töödelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles