Järvamaa rahvaarv langeb endiselt

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle aasta esimeses pooles on järvakate arv taas vähenenud. Sündimus on väiksem, suremus suurem ja rahvastik muutub aina vanemaks.

Järva maavanem Alo Aasma ütles, et tegu on viimaste aastate trendiga, millest pääsu pole. Linnastumine mõjutab aga kõiki maakondi, mitte ainult Järvamaad. «Mina olen selles suhtes optimist, et mingil hetkel jõuab Tallinnasse koondumise pendel sinna äärde, kust ta ühel hetkel hakkab tagasi tulema. Minul on vankumatu usk ja pime armastus Järvamaasse ja tema suurepärasesse elukeskkonda,» sõnas Aasma.

Maavanem ütles, et ilmselt langev suund jätkub veel mõne aasta, aga nagu temagi on Järvamaale tagasi tulnud, on ka tema sõbrad siia naasnud. Aasma lisas, et Eesti iivet ei saa kohalik omavalitsus kuidagi tõsta. «See on inimeste tõekspidamistes ja mõttemaailmas kinni,» märkis ta. Samas on Aasma veendunud, et Järvamaal on pere loomiseks tunduvalt parem elukeskkond kui näiteks Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles