Järvalased võitlesid Põrgupõhjal vihma ja ajaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanderaamil Jaan Keerma, taga Urmas Vaher, ees vasakul Arti
Kõrgesaar ja tema kõrval Heini Maripuu. Takistusraja läbimine. 
Sel aastal oli Vaheri asemel võistkonnas Andrus Vares.
Kanderaamil Jaan Keerma, taga Urmas Vaher, ees vasakul Arti Kõrgesaar ja tema kõrval Heini Maripuu. Takistusraja läbimine. Sel aastal oli Vaheri asemel võistkonnas Andrus Vares. Foto: Kristlin Kõrgesaar

Üleeile lõppes Raplamaal militaarspordivõistlus Põrgupõhja retk, kus trotsisid vihma ja jooksid ajaga võidu Järva maleva kaks võistkonda. Retk lõppes Järva maleva II võistkonna jaoks 13. ja I võistkonnale 14. kohaga.

II võistkonna kõikidele liikmetele oli tänavune retk esimene ja seepärast tuli meeskonnal tõdeda, et palju läks kaduma just kogemuste vähesuse tõttu. «Oleme varem teinud malevapatrulli, aga nii pikal retkel käinud pole,» ütles I võistkonna liige Jaan Keerma. Esimese poole päeva jooksul tuli kaotada mitu elu seal, kus teistel võistkondadel olid teadmised eelmiste retkede najalt võtta. «Enamiku ajast sadas ka vihma, riided ja jalad polnud hetkekski kuivad,» ütles ta. Keerma tunnistas küll, et retk oli väga raske, aga lisas kohe, et siiski meeldivalt karm ja järgmisel aastal läheb ta üsna kindlasti uuesti. «Siis oleme juba teadlikumad ka varustuse komplekteerimisel, rohkem on parem,» lisas Keerma.

I võistkonna liikmele Gert Tasangule oli selleaastane retk järjekorras teine. «Ootused olid paremad. Tänavuse retke tegi keeruliseks tugev vastutegevus ja pidevad suunamised, samuti lõpujooks. Sihtpunktidesse jõudmisel oli päris mitu võistkonda ajahädas,» ütles Tasang. Ka tema ütlust mööda oli ilma osas märksõnaks vesi, mida jätkus kogu raja peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles