Apsakas: vastne asfaldikiht tuli välja vahetada

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd
Teetööd Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Roosna-Alliku–Ahula teelõigul tehtava remondi käigus tekkis harvaesinev apsakas: uuest asfalditootmistehasest tulnud segu ei vastanud nõuetele ja mahapandud asfalt tuli uuesti üles võtta. Valmimistähtaja pikenemist karta pole.

Maanteeameti Ida regiooni ehitusvaldkonna juht Anti Palmi selgitas, et Roosna-Alliku–Ahula remondilõigul tehakse ümber esimesel asfalteerimispäeval laotatud alumine asfaldikiht. «Ei saa otseselt öelda, et paigaldatud oleks täiesti vale segu. Laborikatsetuste tulemused, mis segule tehti, näitasid aga liiga suuri kõrvalekaldeid retseptist,» täpsustas ta.

Palmi lisas, et Teede REV-2 AS peab töövõtjana tagama kvaliteetse tulemuse ja seetõttu teevad nad oma kuludega ebakvaliteetse lõigu ümber. «Põhjus on ilmselt selles, et Teede REV-2 kasutab Järvamaa objektidele asfaldi tootmiseks täiesti uut tehast, mille nad soetasid aasta algul. Roosna-Alliku–Ahula lõigu alumise kihi asfaldisegu oli üks esimesi, mis seal toodeti ehk tegu pole mitte materjalide, vaid pigem kokkusegamise veaga,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles