Vanapoisist toonekurg kisub Türil tüli

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks aastat tagasi kirjutas Järva Teataja sellest, et Türi muusikakooli töötajad olid suvekuudel hädas kurega, kes inimesi pelgamata jalutas koolihoone ees, reostas trepiesist ja käitus kummaliselt.

Kui mullu möödus suvi rahulikult, siis sellel aastal on koolipere suure tiivulisega jälle hädas ning tõenäoliselt sama lind on taas ümber maja tiirutamas. Kurg peksab nokaga vastu klaasust ja aknaid, ehmatades hoones viibijaid ning on mitmel korral oma tegevusega käivitanud ka maja valvesignaali. Türi muusikakooli direktori Silja Aaviku ütlust mööda on teemat arutatud isegi vallavalitsuses, ent mida agressiivse tiivulisega peale hakata, pole siiani välja mõeldud. Kummalisena tundub ka asjaolu, et mõne oma liigikaaslase asemel liigub ta ringi hoopis varesega, kellega koos maja läheduses jalutab ning lendab. Üks kurepesa asub kohe muusikakooli läheduses ning seal on märgata ka vähemalt kahe kure peanuppu, ent tõenäoliselt on tegu teise paariga.

Mustvalge tiivuline ei terroriseeri ainult muusikakooli rahvast, vaid käib ukse- ja aknaklaaside vastupidavust testimas ka sama katuse all asuva kultuurikeskuse poolel ning vähemalt korra või paar on ta nokaga toksinud ka maja juurde pargitud autosid. Silja Aavik teadis veel öelda, et ühel korral ei söandanud paar kolleegi maja eesuksest väljudagi, kuna sõjakas kurg seisis tee peal ees ega olnud inimeste suhtes sugugi sõbralikult meelestatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles