Tütarlastekoor sõitis lauluga Ameerikasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Veidi enam kui nädal tagasi seisis Paide kultuurikeskuse ees buss, mis korjas peale ajateenistusse suunduvad noormehed. Neist jäid maha nutetud silmadega emad ja tüdruksõbrad ning tõsiste nägudega isad. Reede ennelõunal oli samas parklas taas ootel buss, seekord võtsid seal istet õrnema soo esindajad – Järvamaa tütarlastekoori lauljad koos juhendajatega alustasid reisi Tallinna poole, et sealt edasi Istanbuli kaudu USAsse koorikonkursile sõita.

Nii nagu nädal tagasi, oli ka seekord enne bussi ärasõitu näha pisaraid nii laste kui ka neid saatma tulnud vanemate ja tuttavate silmis. «Pole naljaasi last nii kauge maa taha saata,» tunnistas üks isa seda pilti vaadates. Enamik lauljatest aga muremõtteid ei mõlgutanud ning olid rõõmsad ja elevil. Elsa-Pauliine Palu ja Mari Einmann ütlesid, et kuigi viimastel nädalatel oli proovigraafik parajalt kurnav, on nüüd laulud kenasti selged ja oma esimesele USA reisile lähevad nad suurte ootustega.

Bussijuhil oli tükk tegu, et kolmekümne neiu reisipagas bussi pakiruumi mahutada, samal ajal kostis veel siit-sealt vanemate küsimusi, kas võsuke võttis ikka kõik vajalikud asjad kaasa. Koori dirigent Tiiu Schüts, kes kõike toimuvat veidi unisel ilmel jälgis, teatas, et kui pass ja rahakott on kaasas, siis muu polegi oluline. Käsutas seejärel koos teise dirigendi Anne Toomistuga tüdrukud ritta, andis hääle ning üle parkla kõlas hüvastijätuks neidude laul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles