Uus kodu pakub võimalust õppida

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kairi ja Aivar Jalakas olid mõlemad kuni 2013. aasta novembrini olnud korteriinimesed. Siis aga kolisid nad kaks ja pool aastat kestnud ehituse järel kodukülas Kaalepis üle tee asuva põllu peale ehitatud majja.

Kairi ja Aivar usuvad, et koduvalla heakorrakomisjon esitas nad mastivimpli saajateks, et tunnustada neid lühikese aja jooksul tehtu eest. «Meil ju siin midagi pole ja uusi maju pole ka siiakanti eriti ehitatud,» oletab Kairi.

Enne majaehitust oli kinnistul vaid lage maa ning üks kuusk ja mänd, mis nüüd sissesõidu juures külalisi tervitavad. Küsimust, miks nad just põllu peale ehitavad, kuulsid Jalakad ehitamise ajal ja kuulevad ka nüüd, kui nad juba uues kodus elavad. «Aga enamik maju ongi ju kunagi põllu peale ehitatud,» vastab Aivar tavaliselt. Kui metsa ehitada, tuleb ka see algul põlluks teha ja kännud välja juurida. Seda peavad nad aga umbes sama keeruliseks ja kulukaks kui vana maja taastamist. «Me vaatasime alguses maju ka, aga maja eest, mis vajas nagunii remonti, küsiti meie jaoks ikka liiga palju raha,» täpsustab Kairi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles