Prandi küla vanavanemad andsid emmedele-issidele vaba päev

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Elu on ilus,» ütleb üks pealtnäha nii kuue- või seitsmeaastane poiss pingil istudes teisele. «Mitte alati,» saab ta vastuseks. «Aga täna paraku on,» jääb poiss endale kindlaks ja jookseb vanavanematega koos tantsuplatsile labajalavalssi vihtuma. Teinegi järgneb talle.

Prandi küla esimesele vanavanemate ja lastelaste ühispäevale kogunes ühe korraldaja Marje Kulli ütlust mööda kümme taluperet ligi 30 lapselapsega, noorimad neist kolme-, vanimad 14-15aastased. «Kõik tulid rõõmuga just sel päeval oma vanavanematele külla ja võtavad ka tegevustest vahvasti osa,» sõnas ta.

Nii vanaisa Aivo Abilon kui ka vanaema Aili Kurema tunnistasid, et kuigi noortega tantsimine võttis päris võhmale, on päeva korraldamise mõte igati kuldaväärt. «See on tore võimalus lastel omavahel tuttavaks saada, sest minu kolm lapselast tulevad Mulgimaalt ja vanavanematelgi on koos seltsim nendega lustida,» sõnas Kurema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles