Omanäolisel rännuteel matkajad on Järvamaal

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Õunapuu (vasakul) ja Tiina Tael läbivad esimesena Eestis Lagle Pareki koostatud palverännuteed Piritalt Vana-Vastseliina. Kolmel päeval tutvusid rändurid Järvamaa kultuurilooliste paikadega. Reede hommikul tabas ajakirjanik nad Müüsleri Saare seltsi majas hommikusööki nautimas.
Piret Õunapuu (vasakul) ja Tiina Tael läbivad esimesena Eestis Lagle Pareki koostatud palverännuteed Piritalt Vana-Vastseliina. Kolmel päeval tutvusid rändurid Järvamaa kultuurilooliste paikadega. Reede hommikul tabas ajakirjanik nad Müüsleri Saare seltsi majas hommikusööki nautimas. Foto: Birgit Itse /Järva Teataja

Eesti rahva muuseumi peaarhivaar Tiina Tael ja teadur Piret Õunapuu avastavad jalgsi Eestimaad juba viiendat suve, kuid esimest korda läbib nende tee ka Kesk-Eestit, sealhulgas Järvamaad, mis on pakkunud retkelistele omajagu põnevust.

Nad on esimesed, kes läbivad jalgsi Lagle Pareki koostatud Pirita kloostrist Vana-Vastseliina kulgevat palverännuteed kultuuriliste vahepeatustega. Ligi kahe nädalaga kõnnivad Õunapuu ja Tael läbi 420 kilomeetrit. "See on meie jaoks ka esimene nii pikk matk, senised rännakud on olnud nädalased," täpsustab Tael.

Õunapuu lisab, et tõsiusklikud pole nad kumbki, pigem kultuurihuvilised. "Aga religioon on kultuuri osa," ütleb Õunapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles