Mägiveised on endiselt jooksus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Vahetult enne jaanipäeva Imavere vallast Eistverest putku pannud kaht mägiveist on seal lähedal küll liikvel nähtud, ent pererahva ja abistajate püüdlustest hoolimata pole neid kätte saadud.

Kaks üheaastast šoti mägiveist, neist üks helepruuni ja teine tumepruuni karvastikuga, pole nende omaniku Helin Haljase sõnul eriti kaugele putkanud, sest aeg-ajalt on lisaks pererahvale neid näinud teisedki inimesed. Teateid kahest sõralisest on ta saanud just hilisõhtusel ajal, mil neid on nähtud maantee läheduses. Ent selleks ajaks, kui omanikud kohale on sõitnud, on loomad taas metsa kadunud. Mägiveiste omanikud on käinud ka metsas otsimas, lootes leida magamiskohta, kus loomad pikemalt peatuvad, ent siiani tulemusteta. «Isegi kui nende magamiskoha üles leiaksime, siis ühe-kahe inimesega neid kinni püüda ei saa. Kuni aga rohkem rahvast suudaksime kokku kutsuda, oleks loomad taas kadunud,» ütleb omanik.

Ka veterinaar on valmis uinutipüssiga appi tulema, ent temagi peaks selle kasutamiseks esmalt loomadele piisavalt lähedale pääsema. Omanikud ei kaota siiski lootust. «Mägiveise MTÜst öeldi, et kätte on saadud isegi aastajagu jooksus olnud mägiveised. Nii et me ei kaota lootust,» sõnas Haljas. Teavet veiste kohta ootab Helin Haljas telefonil 516 4692. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles