Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

*Teisipäeval riputati pärast aastast restaureerimist jälle üles Paide Püha Risti kiriku õlimaal «Püha õhtusöömaaeg». Rebenenud ja tuhmunud apostlitega maal sai tagasi oma ilu ja saabus kirikusse 10 ruutsentimeetrit suuremana.

*Kuigi Ameerikas kolmanda ülikooliaasta lõpetanud mitmevõistleja Grete Šadeiko (22) süda kisub kodumaale, võib korvpallurist kallim need plaanid sassi lüüa. Tagasitulek oleneb noormehe edust NBAsse pääsemisel.

*Juunis Paide gümnaasiumiga ühele poole saanud kuulitõukaja Kätlin Piirimäe (19) ummisjalu ülikooli ei torma, vaid võtab spordile pühendumiseks vaheaasta. Kui elukutsevalik selge, pole välistatud ka perekonnaäri ülevõtmine.

*Kolmapäeva hommikul jõudsid rulapargi osad Viljandist Järva-Jaani endise kutsekooli võimla juurde, et need seejärel kooli sisse tassida ning augusti algul kokku panna.

*Vahetult enne jaanipäeva Imavere vallast Eistverest putku pannud kaht mägiveist on seal lähedal küll liikvel nähtud, ent pererahva ja abistajate püüdlustest hoolimata pole neid kätte saadud.

*Lapsena sõja tõttu Paidest põgenenud ja hiljem pagulasena Ameerikasse jõudnud Saima Kint peab mälestusi kodulinnast kalliks. Eestlusest elab ta ka Kalifornias San Fransisco äärelinnas Oaklandis.

*Kolmapäeval kogunes Paide linnavolikogu taas erakorralisele istungile. Päevakorras oli vaid üks punkt: umbusalduse avaldamine Kulno Kleinile.

*Peenramaal toimetades on praegu õige aeg kartulitele alt üles vaadata ja veenduda, ega lehe alumisel poolel pole end sisse seadnud kutsumata külalised. Eelmisel nädalal saabunud suvesoe on kartulimardikate paljunemist igati soodustanud.

*Üha tihemini astuvad üle kalastustarvete poe läve 40ndates mehed-naised, kes ütlevad: «Andke nõu, tahaks hakata kala püüdma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles