Lapsena sõja eest põgenenu elab eestlusest

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerikas elav Saima Kint ütleb, et ta elab eestlusest. Mälestusi Eestist täiendas ka osalemine 2014. aastal toimunud üldlaulupeol  «Aja puudutus».
Ameerikas elav Saima Kint ütleb, et ta elab eestlusest. Mälestusi Eestist täiendas ka osalemine 2014. aastal toimunud üldlaulupeol «Aja puudutus». Foto: Aivar Paidla

Lapsena sõja tõttu Paidest põgenenud ja hiljem pagulasena Ameerikasse jõudnud Saima Kint peab mälestusi kodulinnast kalliks. Eestlusest elab ta ka Kalifornias San Francisco äärelinnas Oaklandis.

«Ma söön, joon ja hingan eestlust,» ütleb sel suvel kodulinna külastanud Saima Kint (76) peaaegu kuuldamatu aktsendiga eesti keeles. Viisis, kuidas ta seda ütleb, on väärikat enesekindlust.

Eestimaa, eestlus ja ka sünnilinna Paidega seonduv tekitab naises vaid positiivseid emotsioone. Ta on seda meelt, et taasiseseisvumine oli parim, mis Eestiga üldse juhtuda sai ning seetõttu on ka kõik muu siin riigis positiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles