Suvesoe meelitas kartulimardikad lehtedele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Peenramaal toimetades on praegu õige aeg kartulitele alt üles vaadata ja veenduda, ega lehe alumisel poolel pole end sisse seadnud kutsumata külalised. Eelmisel nädalal saabunud suvesoe on kartulimardikate paljunemist igati soodustanud.

Kui märkate oranži või punakat kobarat lehe all, on tegu munade kogumikuga. Selline leht tuleb ettevaatlikult noppida ja munad hävitada. Nii on võimalik vältida või vähendada hilisemat kartulimardikate vastsete korjamist.

Sõrandu külas elav Kaie Altmets käis oma pisikese kartulipõllu läbi esmaspäeval. «Poole kilomeetri kaugusel elav naabrinaine leidis põllult mardikaid ja kontrollisin ka kohe enda põldu,» sõnas ta. Mardikaid Altmets ei leidnud, küll aga kolme lehe pealt mune. Tema pani lehed kaasas olnud soolveega purki. Albus elava õe kaudu teab Altmets, et mure mardikatega on mujalgi. Tema oma põldu mürkidega pritsima ei hakka, vaid kontrollib mõne aja pärast uuesti. «Arvata võib, et kui munad olid, on kuskil ka mardikas,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles