Kuulitõukaja ei välista tulevikus perekonnaäri ülevõtmist

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juunis Paide gümnaasiumiga ühele poole saanud kuulitõukaja Kätlin Piirimäe (19) ummisjalu ülikooli ei torma, vaid võtab spordile pühendumiseks vaheaasta. Kui elukutsevalik selge, pole välistatud ka perekonnaäri ülevõtmine.

Kätlini vanemad Rein ja vabatahtlikus treeneriametis Külli tegelevad Koigis küttepuudeäriga ning just vanemate ettevõtlikkus on see, mis on andnud Kätlinile ja temast aasta nooremale vennale Kerdile võimaluse pühenduda tippsportlaseks pürgimisele. Kuidas sa kellast kellani palgatööl olles ikka lapsi võistluste, treeningute ja treeninglaagrite vahel sõidutad, reisimisest, võistlusvahenditest ja muudest kuludest rääkimata.

Kuigi enamik Kätlin Piirimäe klassikaaslasi, eriti just tüdrukud (poistel on kavas ajateenistus – toim), võtavad sügisel Tallinnas või Tartus ette ülikoolitee, noor kuulitõukaja nende eeskuju ei järgi. Ta jääb vaheaastaks kodukanti ja jätkab perekonna toetusel profisportlase elu, ikka kaks treeningut päevas ja viis korda nädalas. «Kuigi vaheaasta muudab õppimistsükliga jätkamise keerulisemaks, ehkupeale ma midagi õppida ei soovi. Olümpia­aasta on tulemas, parem keskendun spordile ning kõrvalt uurin huvipakkuvaid eluvaldkondi,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles