Opositsioon pärib linnapealt aru: 12 küsimust soojaku kohta

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linnavolikogu
Paide linnavolikogu Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna oli Paide linnavolikogu istung, kus opositsioon esitas linnapeale Siret Pihelgasele arupärimise.

Avaldame selle siinkohal muutmata kirjaviisiga.

„Teatavasti transporditi SA Paide Spordi- ja Tervisekeskusele kuuluv nn soojak hiljuti MTÜ Kesk-Eesti Õppesõiduväljak, mille üheks juhatuse liikmeks on Teie parteikaaslane ja linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht Kulno Klein. Vähe sellest, et antud tehinguga polnud vormistatud kirjalikku dokumentatsiooni, polnud seda võrdsetel tingimustel ega avalikult pakutud ka teistele potentsiaalsetele huvilistele.

Selle asemel, et nõuda oma parteikaaslaselt Kulno Kleinilt, et ta oma teguviisi pärast vabandaks ja transpordiks soojaku tagasi Paide Linnastaadionile, olete asunud teda avalikult õigustama ja üheskoos alusetult süüdistama teisi, s.h. varasemat linnapead Kaido Ivaskit.

Allakirjutanutel on kahtlus, et sotsiaaldemokraadid eesotsas linnapea Siret Pihelgas, fraktsiooni esimees Kulno Klein ja SA Paide Spordi- ja Tervisekeskuse nõukogu esimees Janno Viilup kasutate ära oma võimupositsioone ning olete asunud nn ringkaitsele. Nimelt pea kolm nädalat hiljem kui maakonnaleht kirjutas soojaku omavolilisest teisaldamisest on väidetavalt nõukogu poolt tagantjärgi võetud vastu otsus anda vara tasuta ära Kesk-Eesti Õppesõidukeskusele. Samuti pandi teine soojak avalikult ära andmiseks paar päeva hiljem kui politseile oli esitatud kuriteoteade. Kokkusattumus või oma naha päästmine?

Linnapeana olete te määranud SA Paide Spordi- ja Tervisekeskuse nõukogusse järgmised liikmed: Janno Viilup (SDE), Ilmar Koppel (SDE), Margus Nurmik (SDE), Elena Sapp (KE) ja Mart Mikson (KE).

Küsimused linnapeale kui SA Paide Spordi- ja Tervisekeskuse asutaja (Paide linn) esindajale:

1. Kas nn soojak on tänaseks ametlikult võõrandatud Kulno Kleinile kuuluvale MTÜ Kesk-Eesti Õppesõiduväljak? Kas selle otsuse tegi SA Paide Spordi- ja Tervisekeskuse nõukogu? Millal nõukogu sellise otsuse tegi? Palun esitada vastav koopia nõukogu otsusest.

2. Kas linnapeana andsite nõukogule suuniseid, et võõrandada soojak Kulno Kleinile kuuluvale MTÜ Kesk-Eesti Õppesõiduväljak?

3. Millistel alustel otsustati, et nn soojak antakse ära just eraõiguslikule MTÜ Kesk-Eesti Õppesõiduväljak? Miks ei pakutud seda soojakut avalikult ja võrdsetel tingimustel kõigile selgitamaks välja kas on veel potentsiaalseid huvilisi?

4. Eilses (6.07) maakonnalehes Järva Teataja saime lugeda, et teine soojak, mis asub Paide Linnastaadionil soovitakse anda tasuta ära - lisatingimusel, et seda saab kasutada ühiskondlikult. Kas ja millal tegi sihtasutuse nõukogu vastava otsuse? Palun esitada koopia nõukogu otsusest.

5. Kas linnapeana andsite nõukogule suuniseid, et anda tasuta ära ka teine soojak?

6. Miks ei ole kumbagi soojakut soovitud enampakkumise korras müüa kasvõi minimaalse alghinnaga?

7. Allakirjutanutele jääb arusaamatuks mille alusel on teise soojaku pakkumisel esitatud lisatingimus „ühiskondlikuks kasutamiseks“ kui Kulno Kleinile kuuluv MTÜ Kesk-Eesti Õppesõiduväljak on eraõiguslik juriidiline isik, mille territoorium ega sinna transporditud soojak pole ühiskondlikuks kasutamiseks?

8. Miks ei nõudnud sihtasutuse nõukogu, et Sillaotsal asuv soojak transporditakse tagasi Paide Linnastaadionile?

9. Kas linnapeana andsite nõukogule suuniseid, et Sillaotsal olevat soojakut pole vaja tagasi transportida Paide Linnastaadionile?

10. Hetkel pole määratletud avalduste esitamise vormi, kuupäeva ega ka seda, mis saab mitme soojaku sooviavalduse korral. Millistel alustel ja keda eelistatakse kui taotlusi peaks laekuma mitu? Kas eelistatud on sotsiaaldemokraatlikud volikogu liikmed ja linnapea sõbrad?

11. Kas linnapeana olete andnud sihtasutuse nõukogule ja juhatusele suuniseid antud juhtumi osas? Millised on olnud Teie suunised?

12. Arvestades eeltoodut ja hiljutisi sündmusi, siis palun Teie hinnangut ja selgitusi kas nõukogu esimees Janno Viilup on seni oma tööga hakkama saanud?

Arupärimise esitajate arvates on tegemist SA Paide Spordi- ja Tervisekeskuse nõukogu poolt selgelt ebakompetentse juhtimisega, mis kindlasti ei lähtu sihtasutuse ega Paide linna huvidest vaid on tõstnud esikohale ärihuvid ja erakondlikud suhted. Johtuvalt eelnevast teeme ettepaneku kutsuda nõukogu esimees Janno Viilup tagasi.

Arupärimisele soovime nii kirjalikku kui suulist vastust.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles