Sadakond last osaleb täna Gerd Kanteri kergejõustikuakadeemias

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter. Pilt on illustratiivne.
Gerd Kanter. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Täna, päev enne Euroopa U23 meistrivõistlusi toimub Tallinnas Kadrioru staadionil esimene Gerd Kanteri kergejõustikuakadeemia, millest võtab osa sadakond 9-15aastast sportlikku noort üle Eesti.

Euroopa U23 meistrivõistluste peakorraldaja Erik Pallase sõnul on päevalaager laste jaoks unikaalne võimalus proovida erinevaid kergejõustikualasid armastatud tippsportlaste – olümpiavõitja Gerd Kanteri, EM-i hõbe ning 2014 Eesti parima meessportlase Rasmus Mägi, Euroopa U23 meistri Grit Šadeiko ning paljude teiste juhendamisel. „Kadrioru staadionil käivad praegu veel viimased ettevalmistused Euroopa kergejõustiku 2015. aasta üheks tippsündmuseks – U23 EM-iks, nii et laagrisse tulevad lapsed saavad osa suurvõistluste maagilisest melust, mis inspireerib, innustab ning kinnitab, et piisava tahtmise ja suure tööga on spordis kõik võimalik,“ rääkis Pallase.

Kolmapäeval, 8. juulil toimuvat laagripäeva alustab ühine soojendus ja jooksutreening U23 EM-ide medalivõitjate Rasmus Mägi, Grit Šadeiko ja Mirjam Liimaski eestvedamisel. Keskpäeval minnakse U23 EM-i „Welcome Run“ ühisstarti, kus kaetakse 4,2 kilomeetrine distants ehk 10% jooksumaratonist. Pärast lõunasööki toimub heitmine, tõukamine ja viskamine olümpiavõitja Gerd Kanteri, Liina Laasma, Heiko Väädi ja Ats Kiisa juhendamisel ning kui lennukilt õigel ajal jõuab, siis liitub ka Risto Mätas. Laagripäevale panevad punkti teatevõistlused.

Lisaks saavad laagris osalevad lapsed ühiselt kaasa elada 9.-12. juulil Kadrioru staadionil toimuvale Euroopa kergejõustiku ühele tippsündmusele – U23 EM-ile, kuhu on võistlema saabunud Euroopa kergejõustiku tänased tipud ja tulevikutalendid.

Gerd Kanter on lubanud, et esimene kergejõustikuakadeemia ei jää kindlasti viimaseks, vaid naaseb ka järgnevatel aastatel. (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles