Türgis raskelt haigestunud mees pääseb tohutust raviarvest

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Valitsus kavatseb teha erandi ning hüvitada Türgis raskelt haigestunud ja seal kuu aega haiglas veetnud Järvamaa mehe kümnetesse tuhandetesse eurodesse ulatuvad ravikulud.

On kolmapäeva, 29. aprilli hommik. Täiesti tavalise, kahe alaealise lapsega Järvamaa pere jaoks on tegu nädalase perepuhkuse ärasõiduhommikuga Türgis. Pere varasemad perepuhkused sooja päikese all on kulgenud rahulikult. Pole mingit alust arvata, et sel korral võiks minna teisiti.

Seni täiesti terve nooremapoolne pereisa kurdab kehva enesetunnet ja kõhuvalu. Täiskasvanud süüdistavad liig kaua kestnud viibimist päikese käes ja hommikusöögile läheb naine lastega üksi. Pool tundi hiljem, kui pere naaseb, on pereisal suured valud kõhu keskosas. Ta on oksendanud ja enesetunne muutub üha halvemaks. Mees palub kutsuda arsti. Reisifirma volitatud arst peab olukorda piisavalt tõsiseks, et mees haiglasse saata. «Nad ütlesid, et vaja on teha ultraheli, aga kui midagi hullu pole, toovad nad ta ise haiglast lennujaama,» täpsustab naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles