Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

*Reede öösel kell 1.20 sai häirekeskus teate tulekahjust Järvamaal Koeru vallas Vahukülas. Põles heinaküün mõõtmetega 30 × 60 meetrit. Viimase kuu kolmes põlengus kahtlustavad kohalikud süütajat.

*Pärast sõnavõtte ja vaidlusi, faktitäpsustusi ja keelevigade parandust hääletas 15 Paide linnavolikogu liiget volikogu eilsel erakorralisel istungil selle poolt, et kolme aasta pärast uksed avav riigigümnaasium võiks asuda linna servas Järvamaa kutsehariduskeskuse kinnistul.

*Suure tõenäosusega on politsei teinud kindlaks jaanilaupäeval Väätsale jõudnud vanasõidukite suursõidul üht masinat kirsipunase universaalkerega viienda seeria BMWga riivanud autojuhi.

*Kolmapäeval alustas keskkonnaamet jõevähi püügilubade väljastamist. Nelja tunniga olid nelja maakonna load välja müüdud, ka 300 Järvamaale väljastatavat luba on peaaegu otsas.

*Kui Paides Vee tänavalt Parkali tänavale keerata, jäävad silma korras kodud ja iluaiad. Themaste kodu pole erand. Esmapilgul pisike aed pakub siiski küllaldast avarust ja naabritest eraldatust.

*Uuel kooliaastal hakkab Järva-Jaani gümnaasiumit juhtima Raigo Prants. «Kas nüüd hakkab koolis olema nagu sõjaväes: üks rividrill ja paraad teise otsa kätekõverdustest rääkimata,» mõtlesid Järva-Jaani kooli õpilased, kui lugesid uudisest, et uus direktor on pika kaitseväelase staažiga mees. Kõikidele muretsejatele kinnitab noor koolijuht, et militaarset diktatuuri koolis ei kehtestata, rividrilli tegema ei hakata ning kätekõverdusi tuleb teha vaid nii palju, kui kehalise kasvatuse tunnis norm ja kellegi soovi on, aga võib ka rohkem.

*Türi aedlinna kohvikute päeval kostitasid kohvikupidajad külalisi koogikeste-suupistete kõrval ka peedi-tatrajoogi, lõhesupi, puuviljavarraste, vanaema kohvikoogi kui ka leedukate piduroa šakotisega.

*Alustame uue rubriigiga „Suvitajad“, kus järvalased jagavad teistegagi, mida neile suvel teha meeldib. Seekord jagavad puhkuse muljeid Ambla kultuurikeskuse direktor Triin Väin ja riigikogu liige Kristjan Kõljalg.

*Kaarel Aluoja „Vana ja uus pilt“ rubriigis on seekord juttu Türi muuseumi majast, mis on ehitatud kunagise paberivabriku elamusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles