Võimalik süütamine: Koerus langes heinaküün tuleroaks

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Koeru päästjad esmareageerijatena Koeru küünipõlengule jõudsid, oli suur hoone juba lausleekides ja kustutada polnud suurt enam midagi. Kas tegemist võis olla süütamisega, ei oska keegi hetkel öelda.
Kui Koeru päästjad esmareageerijatena Koeru küünipõlengule jõudsid, oli suur hoone juba lausleekides ja kustutada polnud suurt enam midagi. Kas tegemist võis olla süütamisega, ei oska keegi hetkel öelda. Foto: Kaspar Pokk/ Kanal2

Reede öösel kell 1.20 sai häirekeskus teate tulekahjust Järvamaal Koeru vallas Vahukülas. Põles heinaküün mõõtmetega 30 × 60 meetrit. Viimase kuu kolmes põlengus kahtlustavad kohalikud süütajat.

Sündmuskohale sõitis  päästjaid Järvamaalt (Koeru, Aravete, Paide kutselised, Järva-Jaani vabatahtlikud) Lääne-Virumaalt (Väike-Maarja, Tapa kutselised, Vajandu vabatahtlikud) ja Jõgevamaalt (Jõgeva kutselised) kümmekonna päästeautoga.

Kella 3.45 paiku jõudis põleva küüni juurde eritehnika, millega hakati heinarulle laiali vedama, et kustutus oleks kiirem ja tõhusam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles