President kutsus maakonna tublimad õppurid enda juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Eile võõrustas president Toomas Hendrik Ilves Kadrioru lossi roosiaias tublimaid koolilõpetajaid – gümnaasiumide, kutsekoolide ja ülikoolide parimaid õppureid.

Koeru keskkooli kuldmedaliga lõpetanud Aigi Mänd sõnas, et vastuvõtt kulges mõnusalt vabas õhkkonnas. Ka ilm, mis hommikul Järvamaalt pealinna poole sõites oli hall ja vihmane, selgines ja roosiaias tervitas tulijaid juba päike. «Presidendil olid moodsad päikeseprillid,» oli esimene detail, mis Männile meelde tuli.

Presidendi kõnest jäi Männile kõlama mõte, et esmalt võiksid noored suve nautida, enne kui sügisel jälle õpingutele pühenduvad. «Ta rääkis ka päevakajalistel teemadel – pagulastest ja arvas, et oleme küllalt targad, et võiksime ka nende olukorda mõista,» meenutas ta. «Samuti ütles president, et kui keegi plaanib minna välismaale õppima, siis pärast tuleks ikka tagasi koju, Eestisse tulla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles