Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

*Kui buumiajal plaaniti Kirnasse jõeäärsele heinamaale eramaju ja ridaelamubokse, siis nüüd on seal tükike maad, millele müüja loodab leida veoautode müügikeskuse ehitamise mõtetega ostja.

*Kolmapäeval võõrustas president Toomas Hendrik Ilves Kadrioru lossi roosiaias tublimaid koolilõpetajaid – gümnaasiumide, kutsekoolide ja ülikoolide parimaid õppureid. Vastuvõtul käis ka mitmeid Järvamaa noori.

*Türilt pärit Hollandis elav eestlane Merle Must kirjutab arvamusküljel, et pagulaste vastuvõtt peaks olema meie kõigi südameasi. Me kõik oleme vastutavad nende 20 miljoni pagulase elu eest. Tegu on inimõigusküsimusega. „Pagulased, keda olen kohanud keelekursustel ja keelekohvikus, kuhu kogunevad hollandi keelt harjutada soovivad välismaalased, on olnud enamjaolt motiveeritud ning vastuvõtlikud kõigele uuele,“ kirjutab ta.

*Peetri koolile on uus juht valitud.

*Kui tavaliselt tuleb riigi antud «katuseraha» kulutada ära aasta jooksul, esineb aeg-ajalt ka erandeid. Eelmisel aastal Türi kiriku remondiks eraldatud 20 000 euro kasutust pikendas riik tänavu detsembrini.

*Juuni lõpus olid Austrias Saksa ja Tšehhi piiri ääres väikses Schwarzenberg am Böhmerwaldi külas rahvusvahelised võistlused, millest juba teist aastat võtsid osa ka türilased.

*Teisipäeval esitlesid rahvusvahelised noortegrupid Itaaliast, Prantsusmaalt ning Eestist Paide Lembitu pargis oma kujutlust unistuste riigist ja moodustasid pärast Balti keti näitel vabaduse keti.

*Laupäeval on Paides suur kreisilinnapäev, kus kõik lastest vanavanemateni leiavad tegevust töötubades, täikal, laadal ja kodukohvikutes.

*Enamasti seostuvad spordimeditsiin ja spordiarstid tippsportlastega, aga see ei peaks nõnda olema – nemad on ju niikuinii eriarstide kontrolli all. Senisest märksa rohkem tähelepanu tuleks pöörata lastele ja harrastussportlastele, kes on otsustanud hakata oma tervise heaks (taas) sporti tegema. Teemast räägivad Tartu ülikooli spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku vanemarst-õppejõud Agnes Mägi ja arst-õppejõud Maie Tali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles