Tee äärest leitud koerad vajavad ravi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabalas visati autost välja emane koer koos kahe pildil oleva kutsikaga.
Kabalas visati autost välja emane koer koos kahe pildil oleva kutsikaga. Foto: Erakogu

Türi vallast Kabalast jaanipäeva paiku leitud kutsikatega emakoer on nüüd Viljandi varjupaigas, kuid kõik kolm koera vajavad vähemalt 30 päeva kestvat ravi.

Varjupaikade MTÜ andis sotsiaalmeedia kaudu teada, et kuigi kõigile kolmele koerale on tehtud juba kodupakkumisi, ei saa neid esialgu uude perre anda, sest kõik põevad seenhaigust, mis rahvasuus tuntud kui“kassihaigus, ametliku nimetusega dermatofütoos.

Varjupaikade MTÜ teatel on tegemist ülimalt nakkava ning pikka ravi nõudva haigusega, mida kannavad põhiselt kassid, kuid haigestuvad ka koerad, oluliseks teguriks sealjuures on nõrgenenud immuunsüsteem. "Omavalitsus maksab küll esimese 14 päeva ülalpidamiskulud, kuid koerad tuleb ka terveks ravida," märgib varjupaik.

Samuti peavad koerad enne uude koju andmist saama vaktsiinid, kiibid ning steriliseeritud/kastreeritud. "Esialgu lükkuvad protseduurid küll tulevikku, sest seenhaiguse ravi kestab vähemalt 30 päeva," teatab varjupaik sotsiaalmeedias.

Et varjupaigal pole raha loomade ravi eest maksta, ootab ta annetusi. Kabala koeri saab aidata, tehes annetuse Varjupaikade MTÜ kontole EE561010220068203017 märgusõnaga "Kabala koerad".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles