Pudelimaja kaitseb rehvikatus

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laimetsa külas elav Triin Tõnisson (pildil) ehitas maja, mille seinteks kulus 3500 värvilist pudelit ja kolm tonni tsemendisegu, katus valmis umbes 90 autorehvist. Rehvidel lõikas Tõnisson küljed ära, katusematerjaliks jäi pooleks lõigatud mustriosa.

Lõputööna valminud ehitusalune pindala on kümme ruutmeetrit ja läks maksma umbes 1500 eurot. «Segu kulus plaanitust vähem ja et ma ei ostnud kogu segu korraga, vaid jupikaupa sooduspakkumisi arvestades, oli maksumus arvutatust väiksem,» täpsustas Tõnisson.

Tõnisson on juba kirjutanud Eesti teadusagentuurile taotluse kasutada üle jäänud raha hoonesse küttekolde ostmiseks. «Algselt oli plaanis küll mängumaja ehitada, kuid nähes, kui mõnusalt valgus mängib, mõtlesime ümber,» lausus ta.

Nii jääbki see täiskasvanute istumiskohaks, laste mänguala rajada on perel kavas edaspidi.

Kuigi eilsel lõpuaktusel sai keskkonnatehnikat, materjalide taaskasutust ja ettevõtte juhtimist õppinud Triin Tõnisson kätte Tallinna tehnikaülikooli Tartu kolledži lõputunnistuse ja lõputöö hindeks nelja, pole tema juhendaja valmis maja veel näinudki. Tõnisson loodab teda täna külaliste hulgas silmata. Põhiosa pudeleist on pärit Tartust Pierre`i kohvikust, aga Tõnissoni teada kohviku esindajad tulla ei saa. «Sellest on veidi kahju,» sõnas ta.

Maja avamisele ootab Tõnisson kõiki, kes on projektiga ühel või teisel viisil seotud olnud. Samuti niisama huvilisi, kes tahavad värvilistest pudelitest maja lähemalt näha. «Ärge pudeleid tooge, ei tühje ega täis!» palus ta naerdes.

Tõnissonil on pakkuda umbes 2000 majaehitusest üle jäänud pudelit. Huviliste puudumisel ootab neid Väätsa prügila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles