Lugeja kiri: retk kodukandis pakkus elamusi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järva Teatajaga võttis ühendust Järva-Jaani valla Metstaguse küla elanik Malle Arak, kes luges lõppevate kihelkonnapäevade põnevamate sündmuste hulka retke Järva-Jaani kihelkonnas. Loe, milliseid elamusi retk talle pakkus.

"Kuu aja jooksul toimunud üritustest oli üks huvitavamaid tutvumine meie kihelkonna küladega, mis  tänasel päeval ei kuulu enam Järva-Jaani valda.

Laupäeva, 27. juunil keskpäeval väljus buss Järva-Jaani keskväljakult ning suundusime Roosna- Allikule, kus meid ootas uhkes rõivais mõisaproua Jaanika. Ta tutvustas meile mõisa ajalugu ja legende ning näitas kauneid renoveeritud ruume. Roosna- Alliku mõis on ainus Järva-Jaani kihelkonna mõis, mis on renoveeritud vanade tavade kohaselt. Meeldiv oli kuulda, kui hoolivalt suhtuvad ajaloopärandisse Roosna-Alliku kooli õpilased.  Mõisaproua soojad sõnad  jäid meenutama valge roosiga Rosenite ja Stackelbergide suguvõsa saatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles