Koosoleku protokoll: suurim kokkuhoid tuleb haridusvaldkonnast

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi lasteaia Lokuta ja Särevere maja mudilased veetsid 23. aprillil koos Andrus Veerpaluga sportliku hommikupooliku
Türi lasteaia Lokuta ja Särevere maja mudilased veetsid 23. aprillil koos Andrus Veerpaluga sportliku hommikupooliku Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann tutvustas kärpekomisjoni liikmetele, millised on vallavalitsuse kokkuhoiuettepanekud aastateks 2015-2018. Loe koosoleku protokolli.

Kokkuhoiuvõimalused aastatel 2015-2018

1. Üldised valitsussektori kulud- seoses elanike arvu vähenemisega peaks paralleelselt muutuma ka valitsussektori tehtavad kulud valitsemisele. Peamine kulu vähenemine on planeeritud vallavalitsuse kulude kokkuhoidmiselt, sihiks on seatud kulu vähenemine nelja aasta jooksul kokku 55000 eurot, ilmselgelt saavutatakse see vaid ametnike ja teenistujate arvu vähenemise läbi. Vältimatu ühekordse lisakuluna nähakse 2017. aastal valimistega seonduvalt lisakulu tekkimist. Ka volikogu ja volikogu komisjonide kulusid vähendatakse komisjonide majandamiskulu vähendamise ja sättega, mille kohaselt volikogu ja komisjoni liikmel on endiselt õigus saada hüvitist kuid seda makstakse avalduse esitamisel. Eeldatavasti on seeläbi kokkuhoid aastas ca 2500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles