Politsei: õnnetuse juhtumisel tuleks jääda sündmuskohale

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Pilt on illustratiivne.
Politsei. Pilt on illustratiivne. Foto: Martin Ilustrumm

Paide politseijaoskonna patrullitalituse juht Halar Hallimäe nentis, et kuna kirjeldatud juhtumist politseid ei teavitatud, siis on sellele väga keeruline esitatud kirjelduse põhjal hinnangut anda.

Üldine soovitus: õnnetuse juhtumisel jääda sündmuskohale. «Võimalik on ka see variant, et kirjeldatud juhtumis osalenud BMW juht ei tajunudki teisele autole pihta sõitmist ja lahkus seetõttu,» pakkus ta.

Kui on juhtunud liiklusõnnetus, siis peavad asjaosalised jääma sündmuskohale, ka selliste juhtumite puhul, kus inimesed vigastada ei saa. «Kõige õigem on osapooltel juhtunu omavahel läbi arutada ja jõuda selgusele, kellest tingituna juhtum aset leidis,» õpetas Hallimäe. «Varalise kahjuga õnnetuste puhul peaksid osapooled vormistama materjali kindlustusele esitamiseks. Kui omavahel kokkuleppele ei jõuta, siis kutsuda olukorda hindama politsei. Politsei selgitab siis järgneva menetluse käigus välja, kes oli õnnetuse põhjustajaks. Välistatud ei ole ka see variant, et süü võib olla kahepoolne, mõlemal osapoolel teatud eksimused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles