Mägiveised panid plehku! Omanikud paluvad abi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Esmaspäeva õhtupoolikul panid peale kolmetunnist sõitu oma uude koju Imavere valda Eistverre plehku kaks šoti mägiveise ühe-aastast emast veist. Üks on tumepruun (pildil), teine helepruun. „Seega kant on neile täiesti võõras, võivad otsida seltsi loomakarjast,“ lausus omanik Helin Haljas.

Haljas sõnas, et nad on päris põhjalikult kahe küla vahelise ala viimastel päevadel läbi käinud. „Täna (neljapäeval – toim.) ka koeraga (Eistvere-Taadikvere), kus nad alguses liikusid, aga ilmselt on nad siiski kaugemale ära liikunud.“

Haljas lausus, et nad paluvad Imaverest 10 kilomeetri raadiuses inimestel oma maadel ringi jalutada ja otsida võimalikke märke veiste liikumisest või veiseid. Veise sõrajälg on otsast ümaram, metslooma oma teravam. Tumepruun loom vahetab veel karva, nii et ta võib endast maha jätta pulstunud karvatustakaid. Hüüda võib „vissi“ ja meelitada leivaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles