Põllumajandusjuhi mälestus tõi kokku sadakond inimest

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tunnustatud põllumajandusettevõtte juhi mälestustahvli avamisele kogunes sadakond inimest, ettevõtmine toimus ülevas ja helges meeleolus.

Aravetel endise kolhoosikontori haldushoonel Eesti ühe tunnustatuima põllumehe Alar Ainumäe bareljeefi avamisele kogunes sadakond inimest, meeleolu oli ülev. Ettevõmise ühe korraldaja Ambla vallavolikogu aseesimehe Vello Teori sõnutsi sujus avamise tseremoonia ladusalt, oli parajalt meeleolukas ja helge. „Ideaalse õhkkonna lõi kohe alguses Aravete kooli õpilane Anni Jalakas klaveril esitatud palaga „Rohelised aasad,“ lausus ta.

Sõnavõttudes meenutati suure hingega kolhoosijuhi Alar Ainumäega seotuid mälestusi, toodi esile tema algatust ja toetust Vabadussõja ausamba taastamisel, millest tänavu möödub 25 aastat. Perekonna poolt tänas lapselaps mäletamast vanaisa tegusi ja ringkäigul kontorihoones mäletas ta, kus asus vanaisa kommisahtel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles