Vanasõidukite suursõit: võta diivan ja naudi 170 masina möödumist

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal oli Paide Vallimäel Ameerika autode näitus. Järgmisel nädalal näeb jälle Paides uhkeid masinaid, kui siia jõuab vanasõidukite võidusõit.
Eelmisel aastal oli Paide Vallimäel Ameerika autode näitus. Järgmisel nädalal näeb jälle Paides uhkeid masinaid, kui siia jõuab vanasõidukite võidusõit. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Iga viie aasta tagant aset leidev Eesti vanatehnikahuviliste klubide vanasõidukite ühissuursõit lõpeb tänavu 23. juunil Järvamaal. Vanureid saavad liikumas näha ka Türi ja Väätsa inimesed.

2000. aastast vanasõidukite suursõite korraldanud Tõnu Piibur ütles, et kirjas on 173 mitmes vanuses masinat. «Need on kirja pandud sedaviisi, et kõik ei pruugi kõiki etappe täies mahus kaasa sõita,» lausus ta. «Inimesi on ettevõtmisega hõivatud üle 300.»

Vanasõiduki piir läheb 35. või vanema aasta pealt. Suursõidu vanimad autod pärinevad 1920ndatest  ehk on üle 90 aasta vanad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles