Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

*Paide linnavolinik ja võimuliidu üks võtmetegelasi Kulno Klein viis linnastaadionilt minema soojaku, kuigi tal pole ette näidata ühtegi dokumenti, mis lubanuks ta seda teha.

*Nädalavahetusel Türi–Paide vahelisel kergliiklusteel jalgrattaga sõitnud mehe treening sai ootamatu lõpu. Tema hoo võttis maha sõiduauto, mõlemal kahjusid paarsaja euro väärtuses, mille peab kinni maksma rattur.

*Neljapäeva õhtul algavad Sargvere mõisas laupäeval esietenduva näidendi «Täisring» kohapealsed proovid. Seni on näitlejad Kati Saara Vatmani kirjutatud lugu harjutanud autori kodutalus.

*Kaks väga vana meest, üks neist saja-aastane ja teine tema isa. Rohkem pole kedagi. Kõik on läinud. Lahkunud. Sest külast. Sest elust. Aga peaks ju ometi olema keegi, kes jääb. Keegi, kes vaatab, et vereliin ei katkeks. Siis saaks ka ise minna teistele järele. Ugala teatri «Vereliin» esietendub neljapäeva õhtul Olustvere mõisa reheküünis. Saja-aastase poja rollis on Järva-Jaanist pärit Rait Õunapuu. Ta on 25aastane.

*«Poisid, lähme vaenlasi peksma!», «Vennad, ruttu rahvaväkke!» – nii ärgitasid üksteist edumeelsed kooliõpilased 1918. aastal ka Järvamaal, valmis minema Eesti eest sõtta. Nii kirjutab koduloolane Henn Sokk oma äsja ilmunud raamatus «Paide kooliõpilased Vabadussõjas», mida ta kolmapäeval Paide raekojas esitles.

*Pühapäeval kogunesid korvpallihuvilised Paidesse Laia tänava väljakutele suve esimesele tänavakorvpalliturniirile. Korraldaja Erjo Paris Paide korvpalliklubist Seitse andis teada, et kohal oli kuus meestevõistkonda ning 11 noort korvpallurit, kokku 33 spordisõpra. Noored võistlesid kahes vanuserühmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles