Maakonna laulu-ja tantsupidu vajab head ideed

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa laulu- ja tantsupidu Türi lauluväljakul.
Järvamaa laulu- ja tantsupidu Türi lauluväljakul. Foto: ANDRUS KOPLISTE

Järvamaa Omavalitsuste Liit kuulutab välja Järvamaa 2016. aasta laulu- ja tantsupeo ideekavandite konkursi.

Kirjalik ideekavand järgmisel aastal Paides toimuva maakonna laulu- ja tantsupeo sisu ja vormi kohta tuleb esitada hiljemalt 7. augustiks.

Vabas vormis ideekavand, mis sisaldab Järvamaa 2016. aasta laulu- ja tantsupeo programmi, peaks mahtuma kuni kahele A4 lehele. Kavandis tuleb esitada repertuaari põhimõtted ja esialgne repertuaar, kooride, tantsurühmade ja puhkpilliorkestrite kaasamise viis ja maht, selgitada programmi kunstilist terviklikkust ning kujunduse lähtealuseid.

Ideekavandeid hindab Järvamaa Omavalitsuste Liidu (JOL) kultuuri- ja spordikomisjon, kaasates valdkonna spetsialiste.

Parimaks tunnistatud idee autoriga peetakse läbirääkimised peo kunstiliseks teostamiseks, aga liidu teatel peab ideekavandi autor olema valmis idee kooskõlastamiseks ja tasakaalustamiseks lähtudes tegelikest võimalustest. Idee peab olema Järvamaa tingimustes reaalselt teostatav. Parima ideekavandi esitajaga võidakse sõlmida leping idee teostamiseks.

Preemiafondi suurus on 250 eurot. Ideekavand tuleb esitada märgusõnaga „Järvamaa laulu- ja tantsupidu 2016” Järvamaa omavalitsuste liitu, aadressil Rüütli 25,  Paide, hiljemalt 07.08.2015 kell 15.00.

Konkurss on anonüümne. Konkursil osaleja nime ja kontaktandmed paluvad konkursi korraldajad lisada eraldi suletud ümbrikus koos idee lavastaja nimega, kui autor iseennast sellena ei määratle.

Konkursil parimaks mittetunnistatud tööde autorite nimesid ei avalikustata.

2015. aasta Järvamaa laulu-ja tantsupidu kandis pealkirja "Ringmäng". Idee autor oli Jane Kiristaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles