Pildid ja video: sõjaväe lennuk katkestas Järvamaal ootamatult maandumise

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide transpordilennuk katkestas täna Järvamaal ootamatult maandumise Koigi lennuväljale, kuna ameeriklased hindasid riski liiga kõrgeks.

Harjutuse stsenaariumi kohaselt heitis sõjaväe transpordilennuk C-130 Nurmsi kohal kahes jaoks välja 16 langevarjurit. Hiljem oleks sama lennuk pidanud Nurmsis maanduma ja langevarjurid peale korjama.

Hüpped toimusid, madumine jäi aga ära. Ameeriklased hindasid riski suure lennuki kõrge heinaga murulennuväljal maandamiseks liiga kõrgeks. Kõrvalolev niidetud lennurada neile ei sobinud, sest kooskõlastus oli teise, niitmata maaala kohta.

«Abort, abort, abort!» võis kuulda tänasel ameeriklaste õppeharjutuste raadiosaatjatest.

Tänane harjutus oli osa õppusest Saber Strike. Saber Strike on 2010. aastast Ameerika Ühendriikide Euroopa väekoondise Balti riikides korraldatav õppus, mis keskendub Balti riikide ja Ameerika Ühendriikide relvajõudude koostööle. Sel aastal algas õppus 1. juunil ja kestab 19. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles