Kassiaru viies perepäev tuleb rahanappuse kiuste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel laupäeval on Järva-Madise ja Albu tee risti jääva Otsa talu peremees Marek Balder ja perenaine Kairit Lainoja korraldamas oma õuel juba viiendat Kassiaru perepäeva.

Tundub, et sellest on saanud hea tava. «Kellele on, kellele mitte,» ütles Balder kibedusega hääles. Põhjust selleks andis tõik, et kohaliku omaalgatuse programm neid tänavu ei toetanud, küll tegi seda kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp. «Aga meie teeme ikka edasi, kuigi väiksemalt,» lubas Balder.

On välja kujunenud, et alati on perepäeval mingit käelist tegevust nii suurtele kui ka väikestele. «Seekord tuleb Imre Heinsaar alpakadega,  näitab alpakavilla kraasimist ja viltimist, saab endale seebiümbrise viltida,» selgitas Balder. «Omal jõul (juhendab Kairit Lain­oja – toim) teeme keraamikat, kes veel ei tea, et teeme siin aasta läbi keraamikaringi, siis nüüd saavad teada ja ehk  tekib uusi huvilisi. Nahast rahataskute tegemist õpetab meister Põlvamaalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles