Koeraomanikud tahavad endale mänguväljakut

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi koeraomanikud Reelika Marrandi (vasakul) ja Aili Pärtel-Beljajev tunnevad puudust kohast, kuhu tulla nii teistega suhtlema kui ka lemmikuid treenima.
Türi koeraomanikud Reelika Marrandi (vasakul) ja Aili Pärtel-Beljajev tunnevad puudust kohast, kuhu tulla nii teistega suhtlema kui ka lemmikuid treenima. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui lastele on rajatud rikkalike võimalustega mänguväljakud, võiks koeraomanike meelest neilgi olla oma väljak, kus saavad suhelda koerad ja nende peremehed ning kuhu on paigaldatud treeninguvahendeid.

Türi vallavalitsuses töötamise ajal korraldas Reelika Marrandi lastele mänguväljaku ehitust. Juba siis teadis ta, et koeraomanikudki tahavad lemmikutelegi mänguväljakut.

Nüüd, kus Marrandist on saanud kahe haski perenaine, mõistab ta vajadust veelgi paremini ja on võtnud koerte mänguplatsi-treeninguväljaku mõtte uuesti käsile. «Koeraomanikel pole ju kohta, kus koerad saaksid lahtiselt teiste koertega suhelda ja omanikud omavahel vestelda, õpetada koertele näiteks poomil käimist, takistuste ületamist ja slaalomi läbimist,» selgitas ta. «Kui ajame mänguväljaku rajamist ühiselt, ehk jõuame tulemuseni. Kel on sama mõte, võib julgelt minu poole pöörduda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles