„Kiusamisest vabaks!“ metoodika on jõudnud 81 kooli

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti lastekaitse liit

Sel nädalal toimuvad Tallinnas, Paides ja Pärnus lastekaitse liidu projekti „Kiusamisest vaba lasteaed ja kool“ uute liituvate koolide kolm viimast põhikoolitust. Peale koolitusi on liitunud metoodikaga 81 kooli, mis loob kokku ligi 6000 lapsele võimaluse kiusamist ennetavast metoodikast igapäevaselt osa saada.

Siiani oli „Kiusamisest vabaks!“ metoodika vaid 25 pilootkoolis üle Eesti, kuid kevadel ja suvel toimuvate koolitustega kaasati projekti veel 56 kooli, kes hakkavad metoodikat rakendama alates 2015. aasta sügisest. Samuti on metoodikaga liitunud 2/3 Eesti lasteaedadest.

Projekt „Kiusamisest vaba lasteaed ja kool“ on rahastatud Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) toetuste programmi „Riskilapsed ja –noored“ avatud taotlusvoorust „Kaasamine ja sekkumised haridussüsteemis“.

Programmi viivad üheskoos ellu Haridus- ja Teadusministeerium, Justiitsministeerium ja Sotsiaalministeerium. Programmi rakendusüksuseks on Eesti Noorsootöö Keskus ning partneriks Norra Kohalike Omavalitsuste ja Regionaalsete Omavalitsuste Liit. Eestis on projekti eestvedajaks MTÜ Lastekaitse Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles