Väätsa tulevikumaja pakub tulevikuteenust

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile pärastlõunal avatud Väätsa eakatekodu vähendab pisutki karjuvat vajadust ööpäevast hooldust pakkuvate hoolekandeasutuste järele. Esimesed kolm inimest on leidnud Väätsal uue kodu.

Säravkollase puitvoodriga eakatekodu asub Väätsa mõisapargi vastas üle tee. Et hoone on energiatõhus, sellest annavad märku plekkkatust katvad päikesepaneelid. See on vallas taasiseseisvumisaja esimene avalik hoone.

Väätsa vallavanem Lauri Läänemets rõhutas, et eakatekodu valmimise juures on mitu olulist aspekti. «Julgen öelda, et see maja on üks Eesti nüüdisaegsemaid ja parima teenindusega eakatele mõeldud hoolekandeasutusi,» lausus ta. «Teisalt on oluline, et see on üks neljast ligi nullenergia (väikeste energiakuludega) näidishoonest, mis Eestisse ehitatakse. Seaduse järgi peavad aastaks 2019 olema kõik ehitatavad või renoveeritavad avalikud hooned  nullenergia hooned, aastal 2021 on aeg eramute käes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles