Kunstinäitus teeb retke teatrisuvedesse

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare muuseum
Tammsaare muuseum Foto: Dmitri Kotjuh

Pühapäeval, 14. juunil kell 16 algab Albu mõisas 17. kunstisuvi näitusega «17 teatrisuve Albus ja Vargamäel», mis keskendub suvelavastustele, mida on etendatud aastatel 1997 kuni 2014.

Albu vallavanem ja teatriprojekte eest vedanud Kalju Kertsmik loodab sellest tema hinnangul suurejoonelisest ettevõtmisest kujunevat suve kultuurisündmust. «Kavas on tuua mõisasse kõigi eelneva 17 teatrisuve lavastuste meenutused Albus ja Vargamäel. Kokku on alates 1997. aastast ehk 17 aasta jooksul lavastatud siinmail 18 etendust,» lausus ta.

Kertsmik lisas, et teatrit on muidugi Vargamäel tehtud ka varem, sest Albu vald on kirjanik Tammsaare sünnikodu ja Vargamäel Tammsaare-Põhja talus asub juba aastast 1958 Tammsaare muuseum. «Kuid aastast 1996 otsustas vald koostöös muuseumiga kutsuda igaks suveks mõni professionaalne teater või lavastaja midagi tegema, mis just sobiks Albusse ja Vargamäele, väärtustaks Eesti kirjandust ja kultuuri,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles