Järva-Jaani laat avab koduhoovid

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvise Järva-Jaani mastaapseimaks ürituseks on killavoor, kus näiteks 2013. aasta augustis liiklesid isetehtud sõidukid. Teist aastat peetav tänavalaat kasvatab samuti jõudsalt populaarsust.
Suvise Järva-Jaani mastaapseimaks ürituseks on killavoor, kus näiteks 2013. aasta augustis liiklesid isetehtud sõidukid. Teist aastat peetav tänavalaat kasvatab samuti jõudsalt populaarsust. Foto: Kerli Talkis

Põhjust laupäeval Järva-Jaani teisele tänavalaadale tulla nagu oleks: sadakond kauplejat, oma majad ja hoovid avanud kohalikud, saunaala ning põhjanaabrite juurest ostetud tuletõrjeauto vastuvõtt.

Laada korraldaja Arlet Palmiste ütles, et mõte on teha mitte väljakulaata, vaid kogukondlikku laata koos korraliku kultuuriprogrammiga. «Kahel pool Laia tänava ääres on müüjad ning peaaegu kõigis tee äärde jäävates eraaedades on avatud kodukohvik, kunstinäitus või tehakse väljamüüke. Selliseid kodusid on kümmekond,» selgitas ta. «Teisisõnu pole see vaid kutsutud müüjatega laat, vaid alevipäev, kus pakutakse ka kohalikku kaupa, olgu see koduõlu või -pirukad.»

Eraldi ala on käsitöö- ja taimemüüjatele. Pakutakse ka vanavara, riidekraami, tööstuskaupa ja sinki-vorsti. Avatud on paar kohvikut. Palmiste teada on paljud eelmise aasta müüjatest sel korral tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles