Laulu- ja tantsupeol anti kätte elutööpreemia

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaa omavalitsuste liit andis maakonna elutööpreemia kätte täna laulu- ja tantsupeol Türil. Preemia laureaat on Viking Window ASi juhatuse esimees Toomas Agasild.

Statuudi kohaselt antakse preemia silmapaistva töö ja/või pikaajalise tegevuse eest Järvamaa elu edendamisel ja maine tõstmisel. Silmas peetpakse ka seda, et kandidaadi panus oleks avalikkuse poolt kõrgelt hinnatud ja et ta on leidnud tunnustust nii kohalikul kui ka maakondlikul tasandil.

Toomas Agasilla juhitav Viking Window AS alustas tegevust 1996. aastal. Nime all Viking Window tegutsetakse alates aastat 2001, mil muututi 100% Eesti ettevõtteks.

Tänaseks on Viking Window ASist saanud rahvusvaheliselt tuntud akna- ja uksetootja, kelle tugevustena hinnatakse kvaliteeti ja kliendikesksust. Ettevõtte peamisteks turgudeks on Inglismaa, Norra, Iirimaa, Rootsi, Taani, Läti ning lisaks veel Jaapan, Prantsusmaa, Island, Soome. Ettevõte pakub tööd 145 inimesele.

Viking Window AS on juba aastaid olnud igasügisese Paide-Türi rahvajooksu peasponsor.

Järva maavanem on tunnustanud Toomas Agasilla panust Mäo piirkonna tööstusküla arendamisel ja töökohtade loomisel Järvamaa teenetemedaliga 2001. aastal.

Paide linna aukodaniku tiitli sai Toomas Agasild 2010. aastal.

2011. aastal tunnustas maavalitsus Viking Window ASi piirkonna edendaja preemiaga.

Preemialaureaat valiti välja kuue kandidaadi seast.

Maakonna elutööpreemia annab välja Järvamaa omavalitsuste liit ja preemia brutosumma on 1000 eurot.

Varasemalt on Järvamaa elutööpreemia pälvinud Rahuleid Välling (2012) ja Vilma Okas (2014).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles