Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

*Paide välikohvikud pakuvad suvekuudel pehmet masinajäätis, marjakokteile, kalkunišašlõkki, külmi suppe ja soolaseid pirukaid. Samuti renditakse vesipiipe nii suitsetajatele kui ka mittesuitsetajatele.

*Järvamaa elutööpreemia saanud Toomas Agasild on teinud tööd alates neljanda klassi suvedest Saku kandi kolhoosipõldudel. Järvamaale tõi teda ehitusmaleva suvi, mis meeldis nii, et nüüd on ta 40 aasta jooksul olnud nii Paide KEKi kui ka Viking Windowi paremate ja halvemate päevade juures.

*Paidest pärit 30aastane Enn Heinsoo võtab oma elu viimased aastad kokku järgmise lausega: «Tagantjärele vaadates tundub, nagu oleksin välja tõmmanud korraliku lotovõidu. Vaesest ajakirjanikuks lennujuhiks – uskumatu lugu!»

*Kes oli see auväärt paidelane, kelle 19. ja 20. sajandil Veski tänavas asunud õlletehas tootis ühel aastal 197 000 liitrit õlut ning kellel oli Paides viis õllepoodi ja mujal kõrtsid peale selle? Neile, kes ei malda digiarhiiviallikates tuhnida ja tolleaegseid ajalehti lehitseda, annab Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseum üksikasjaliku vastuse, kui on kolme aasta pärast Tallinna 9 majja kujundanud vana aja õlle- ja limonaadikoja.

*Neljapäeva hommikul alustas paidelane Terje Toomistu hipidest valmiva tõsielufilmi võtete käigus koos hipidega poolteist nädalat kestvat rännakut. Lilleliseks maalitud hipibuss külastas kolmapäeva õhtul ka Järvamaad. Seltskond külastas legendaarse hipi Mihkel Tamme kunagist talu Türi vallas Põikval.

*Plaanide järgi kaob 1. juulist vabalevist telekanal TV3, mis võib mõjutada ligi 86 000 pere pildikasti sisu. Paljud, eriti just vanemaealised, ei hoomagi muutuste suurust.

*EELK Paide Püha Risti koguduse juhatuse liige Andres Jalak ütles, et ka tänavu suvel käib kirikus remont, kuid tööd on niisugused, mille tulem linlasele eriti silma ei hakka.

*«No millal nad juba tulevad?» ei malda Roosna-Alliku Helliku lasteaia pisikesed tüdrukud ja poisid enam oodata. Kell on veidi üle keskpäeva ning ajakava järgi peaks hommikul Vargamäe kultuurihiies süüdatud Järvamaa laulu- ja tantsupeo tuletõrvik koos saatjaskonnaga Roosna-Alliku rahvamaja ees olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles