Arvamusfestival teeb eelstardi Narvas

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvamusfestival.
ANDRUS KOPLISTE,  JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Arvamusfestival. ANDRUS KOPLISTE, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Laupäeval ootab Arvamusfestival kõiki huvilisi Narva [eel]arvamusfestivalile, kus päeva jooksul toimuvad kahel arutelualal erinevad inspireerivad ja mõtlemapanevad arutelud  näiteks muusika rollist ühiskonnakriitikas ja vene koolist Eestis.

„Kontrastse ja kohati salapärase Ida-Virumaa kohta on palju legende ja eelarvamusi, mistõttu on läbiv teema eelarvamused. Jõuame nendeni kõigis aruteludes: rääkides inforuumi mõjust, kakskeelsest haridusest, kodaniku vastutusest ja aktiivsusest, ühiskonnakriitilisest loomingust,“ põhjendas Arvamusfestivali teemaalade juht Maiu Uus, miks laupäevase sündmuse alapealkiri on [eel]arvamusfestival.

„Meil on hea meel, et leidsime maavalitsusega ühise huvi ja koostöökoha, et uue ja põneva kodanikualgatusena jõuaks Arvamusfestival ka Ida-Virumaale,” lisas Uus. „Enne festivali uurisime koolinoorte ja tudengite arvamusi selle kohta, millisena paistavad neile Ida-Virumaa, eestlased ja venelased. Mõtted koondasime plakatile ja laupäeval saab iga festivalil osaleja mõtiskleda, kas plakatitelt vaatavad vastu eelarvamused või tegelikkuse kirjeldus.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles