Käsitöömeistrite esimene koostööproov jõuab lavale

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kleidid on maalinud ja meisterdanud Piret Kreitsman.
Tikkimispisted kangale maalitud õitele ja lehtedele on teinud Reet Meimre.
Kudumid on valminud Wile farmi ja Imbi Karu koostöös.
Õlakoti on meisterdanud Kristi Teder.
Värviküllased linased rõivad on inspireeritud Imbi Karu taimedega värvitud villastest lõngadest.
Kleidid on maalinud ja meisterdanud Piret Kreitsman. Tikkimispisted kangale maalitud õitele ja lehtedele on teinud Reet Meimre. Kudumid on valminud Wile farmi ja Imbi Karu koostöös. Õlakoti on meisterdanud Kristi Teder. Värviküllased linased rõivad on inspireeritud Imbi Karu taimedega värvitud villastest lõngadest. Foto: Silvi Lukjanov

Maakonna käsitöömeistrite koostöös valminud rõivakomplekte näidatakse reedel sadakonnale üle Eesti Türile kokku tulnud rahvakunsti- ja käsitööpäevadest osavõtjale.

Üle-eestiliste rahvakunsti- ja käsitööpäevade korraldaja, rahvakultuuri keskuse rahvakultuurispetsialist Järvamaal Lili Välimäe sõnas, et tegemist on maakonna käsitöömeistrite esimese koostööprooviga. «Mõte on paljude peas keerelnud kindlasti aastaid, kuid tänavu oli põhjust maakonna käsitöö esitlemisel see teoks teha. Nii vähemalt 20 moesõu «Käsitöömood» tarvis valminud komplekti reede õhtul Türi kultuurikeskuses esitlusele tulebki,» lausus ta.

Käsitöömeistrite loodut näitavad Türi kultuurikeskuse laval segarahvatantsurühma Kaktus tantsijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles